174,00 лв

Изпращане на поръчка до 3 работни дена.

На Ваше разположение сме: 0877375700

Многозонов безжичен, програмируем стаен термостат COMPUTHERM Q8RF

Многозонов безжичен, програмируем стаен термостат COMPUTHERM Q8RF

Основният комплект съдържа два термостата и едно приемно устройство.

Повече детайли

Техническо описание

Продуктова маркаCOMPUTHERM

Повече информация

  • При необходимост оборудването може да се увеличи с още два термостата.
  • Приемникът получава сигнали от термостатите,управлява котела и дава сигнал на зоновите вентили да затварят/отварят(максимум четири зонови клапана).
  • Разделянето на отоплителната инсталация на зони позволява независимото отопление на отделните зони,но при необходимост може да се отопляват и всички зони едновременно,и така се осигурява въможност да бъдат отоплени тези помещения,които и когато има нужда.
  • Между стайните термостати и приемното устройство съществува радиочестотна връзка и не е необходимо полагането на кабел за връзка между термостатите и котела
  • Приемното устройство и термостатите имат отделно свой код за сигурност, и затова чужди външни радиочестоти не могат да смущават сигурната работа на уреда.
  • Стайните термостати COMPUTHERM Q8 RF са способни да управляват по-голямата част от предлаганите на пазара котли. Лесно се подключва и поема управлението на всеки газов, пелетен, електрически котел и климатични инсталации, които се подключват с помощта на двужилен кабел, независимо дали управляващото напрежение е 24 V или 230 V.  Термостатите могат да се програмират според вашата необходимост и то така, че отоплителната инсталация, в желаното от вас време и температура, да затопля вашия дом или офис, като същевременно осигурява висок комфорт и икономичност.

    Възможността да се пренася термостата има следните предимства: • Няма необходимост от кабел, което е голямо преимущество при обновяване на вече построена сграда; • По време на експлоатация може да се определи оптималното положение на термостата; • Има голямо преимущество и тогава, когато в различните часове от денонощието трябва да се регулира температурата в различните помещения, например през деня - в хола и дневната, а през нощта – в спалнята или детската. Сигналът от термостата на открито сe разпространява на разстояние 50 м. Тази дистанция в сграда може значително да се намали, особено ако на пътя на вълните има метални конструкции или стоманобетон. Чувствителността на термостата може да се настройва на ±0,1°C, на ±0,2°C (заводска настройка) или на ±0,3°C. Под тази величина трябва да се разбира температурната разлика, която е между настроената и реално измерената температура. При основната заводска настройка /чувствителността на включване е ±0,2°C, в режим на отопление/ например, ако термостатът е настроен на 20,0°С, той ще включи управляваното от него устройство при температури по-ниски или равни на 19,8°С, а при 20,2°С - съответно ще го изключи. В режим на охлаждане термостатът сработва точно на обратно. Термостатът има функция за защита на циркулационната помпа: ако не се налага в продължение на повече от 24 часа котелът да се включва в съответствие със зададената му програма, то стайният термостат дава сигнал за включване на котела веднъж в денонощието в 12 часа и 00 мин. всеки ден.  Термостатите на COMPUTHERM Q8 RF могат да бъдат сложени във всички стаи. Най-целесъобразно е да го поставите в стаята, в която постоянно или по-дълго стоите, така че да попада в естественото движение на въздуха, но без да е изложен на течение, на пряка слънчева светлина или горещ въздух, както и до хладилник или до комин. Оптималната височина е 1,5 м. от пода на крака или закачен на стена. Важно! Ако в стаята, където се намира термостатът, радиаторните вентили имат термостатна глава, то трябва да смените с ръчни термоглави или да оставите на максимална температура. В противен случай термоглавата може да пречи на настройката на температурата в целия апартамент.

В следната категория има още 19 продукта:

Copyright © 2017-2019 „ЕМ - СИСТЕМ” ЕООД
Всички права запазени!